Який наркотик воліють харків'яни

3199
На Харківщині виробили близько 34 тисяч тонн "щастя".

З початку року харківські підприємства виготовили близько 9000 тонн шоколаду і готових харчових продуктів, що містять какао, що на 1,6% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомили в ГУ статистики в Харківській області.

При цьому виробництво солодкого печива і вафель в січні-липні збільшилася на 4,1% і склало 20 300 тонн.

За даними статистики, виробництво цукрових кондитерських виробів, що не містять какао, зросло на 12% порівняно з січнем-липнем минулого року. В абсолютних цифрах обсяг виробництва склав 5200 тонн.

Незважаючи на збільшення виробництва, харківські ласуни стали рідше купувати подібну продукцію. Пояснюють, що за останній час їх ціна значно зросла. Тому намагаються економити.

«Купувала часто, зараз рідше. У середньому витрачаю на солодке на тиждень близько 100 грн. Особисто для мене на цьому економити, звичайно, необхідно», - розповіла «ГХ» Ольга

«Я якось трохи його їм, тому і купую мало, але сказати, що більше витрачаю грошей, напевно, можна, адже ціни виросли, і навіть дуже. Тепер якщо купувати те ж що і раніше, у грошах це буде позначатися вельми значніше, і потрібно думати про більш оптимальних варіантах, щоб смаки і ціни більш-менш збігалися при виборі солоденького. На місяць у середньому не більше 100 грн.», - ділиться Олена.

Провівши опитування «ГХ» дізнався, що серед найулюбленіших «сладюшек» харків'ян - різні шоколадні батончики і шоколадки, при цьому із задоволенням їдять жувальний мармелад і зефір.

Деякі ласуни впевнені, що якщо дійсно любиш солодощі, то купувати їх будуть за будь-яку ціну. В середньому, харків'яни витрачають від 50 до 120 гривень на тиждень на покупку солодощів. Харків'янка Надія впевнена, що це своєрідний «солодкий наркотик».

«Солодке люблю і купую часто. Так як зараз літо намагаюся більше їсти солодких фруктів. Але 1-2 шоколадки в тиждень їм. На такому задоволенні я не економлю і не буду економити», - розповіла «ГХ» Надя.

Варто відзначити, що в цілому, по Україні значно скоротилося виробництво шоколаду (на 30%), печива (на 24%).

Також читайте: