Харківська команда кухарів стане першою в Україні, хто представить нашу країну на міжнародному гастрономічному форумі на Шрі-Ланці. Дивувати світ поїде група з двох студентів і двох викладачів Харківського торговельно-економічного коледжу. На престижний конкурс земляків запросили після перемоги на всеукраїнському змаганні «Дні української кухні», яке нещодавно відбулося у Львові.
Там харківські куховари завоювали 12 медалей, половина з яких - золоті. Перші місця отримали за коровай, рибний сеченик, юшку з дичини, креативні роли з оселедця, загорнуті в желе з бурякового соку, і два десертних блюда.
Як розповіли «ГХ» в коледжі, зараз команда старанно готується до польоту на Шрі-Ланку - розробляють страви, які в середині липня приготують і виставлять на суд журі міжнародного кухарського форума.
«Обов'язково повеземо з Харкова коровай, який представимо в номінації« арт-клас», також приготуємо холодну закуску і два десерти. Закуска буде желейна з соку жовтих помідорів з сиром і авокадо, а десерти - шоколадно-грильяжний і яблучний. Точно назвати інгридієнти поки неможливо, зараз кухарі працюють над рецептурою, домагаються ідеальних смакових якостей», - говорить заступник директора Харківського торговельно-економічного коледжу Леоніда Біленко.
За її словами, готувати харків'яни будуть з українських продуктів, їх доставлять на Шрі-Ланку в замороженому вигляді. Також планується проведення майстер-класів з української кухні - земляки навчать остров'ян готувати борщ і галушки.