Всі люблять побалувати себе різними смакотою, хоча і знають, що вони можуть погано відбитися на здоров'я організму. Однак, фахівці не закликають відмовлятися від цих продуктів. Пояснюють, що шкідливу їжу можна легко перетворити в корисну.
Піца. Згідно порад фахівців, щоб підвищити корисність піци слід вибирати з морепродуктами або овочами.
«Якщо готувати домашню піцу, то в тісто не потрібно класти дріжджі, а пшеничне борошно необхідно замінити на гречану. Замість ковбаси і сосисок доповніть блюдо відварною куркою, овочами і твердим сиром. А в поєднанні зі свіжим салатом вийде повноцінний обід», - розповіла «ГХ» кухар Олена.
Морозиво. Замість морозива, заморожувати йогурт з фруктами. Калорійність страв буде приблизно однакова, однак набирають вони її від різних продуктів. Морозиво набирає калорії через жиру, а йогурт через цукру.
«Якщо хочеться побалувати себе чимось смачним, візьміть йогурт, додайте до нього будь-який фрукт і відправте в морозилку на кілька годин. Також слід відмовитися від солодких допінгів», - пояснила «ГХ» дієтолог Тетяна.
Ще одна альтернатива морозива - заморожений лід. Це і смачно і більш корисно.
Картопля. Картопля багата на вітамін С, калій і магній. Щоб не нашкодити здоров'ю й фігурі, вживайте картопля не в смаженому, а у вареному вигляді (в мундирі). Таке блюдо налагодить роботу шлунково-кишкового тракту, стабілізує кров'яний тиск, прибере здуття живота.
Шоколад. Багато сказано про те, що шоколад не настільки шкідливий як про нього думають. Тільки мова йде саме про чорному шоколаді, в складі якого какао не менше 65%. Вживання солодощів в міру (кілька квадратиків в першій половині дня) захищає клітини від ушкодження, підвищує імунітет і навіть сприяє схудненню (адже це один з десертів з помірною калорійністю).
Капучіно. Сам по собі капучино НЕ калорійний продукт. Калорійність він набуває за рахунок додавання вершків, морозива, сиропів і цукру.
Майонез. Майонез досить калорійний продукт, тому від його вживання краще відмовитися зовсім, але якщо це неможливо, то краще приготувати домашній холодний соус. Для його приготування необхідно оливкова олія, яйця, гірчиця і сік лимона.