Харків'ян чекають масові отруєння

2616
«ГХ» з'ясував, найнебезпечніші новорічні продукти.

Напередодні Нового року багато господинь намагаються здивувати гостей своїми кулінарними шедеврами. Полога, що чим більше буде різноманітність страв на святковому столі, тим більше шансів вразити гостя і зовсім забуваючи, що деякі продукти можуть призвести до негативних наслідків.

Мандарини хоч і є невід'ємним атрибутом Нового року, але вони також вважаються одним з найбільш яскраво виражених алергенів. Через високу концентрації різних кислот ці цитрусові не рекомендується вживати людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Через коротке терміну зберігання в ТОП небезпечних продуктів потрапила - ікра. У свіжому вигляді вона містить в собі необхідну для організму поліненасичені жирні кислоти Омега-3, але часто термін придатності цього продукту набагато коротше, ніж час транспортування.

«Щоб запобігти процесу гниття, ікру солять, заморожують або додають синтетичні речовини. Саме дані речовини і представляють серйозну небезпеку для організму», - підкреслюють гастроентерологи.

Солодкі газовані напої, які містять величезну кількість консервантів, також краще прибрати зі свого новорічного столу. У поєднанні з алкоголем вони можуть викликати серйозне отруєння.

Крім цього, фахівці рекомендують відмовитися від майонезу і замінити його іншими заправками на основі сметани або оливкової олії. За їх словами, майонез не тільки важка їжа для шлунка, але й швидко псується у відкритому вигляді.

Варто відзначити, що лікарі нарікають і на жирну свинину та ковбасні вироби. Говорячи, що вони негативно впливають на шлунок і печінку. Причому, нещодавно фахівці віднесли смажене м'ясо та ковбасні вироби до продуктів, які викликають онкологічні захворювання.

Також читайте: