Напередодні Нового року багато господинь намагаються здивувати гостей своїми кулінарними шедеврами. Полога, що чим більше буде різноманітність страв на святковому столі, тим більше шансів вразити гостя і зовсім забуваючи, що деякі продукти можуть призвести до негативних наслідків.
Мандарини хоч і є невід'ємним атрибутом Нового року, але вони також вважаються одним з найбільш яскраво виражених алергенів. Через високу концентрації різних кислот ці цитрусові не рекомендується вживати людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
Через коротке терміну зберігання в ТОП небезпечних продуктів потрапила - ікра. У свіжому вигляді вона містить в собі необхідну для організму поліненасичені жирні кислоти Омега-3, але часто термін придатності цього продукту набагато коротше, ніж час транспортування.
«Щоб запобігти процесу гниття, ікру солять, заморожують або додають синтетичні речовини. Саме дані речовини і представляють серйозну небезпеку для організму», - підкреслюють гастроентерологи.
Солодкі газовані напої, які містять величезну кількість консервантів, також краще прибрати зі свого новорічного столу. У поєднанні з алкоголем вони можуть викликати серйозне отруєння.
Крім цього, фахівці рекомендують відмовитися від майонезу і замінити його іншими заправками на основі сметани або оливкової олії. За їх словами, майонез не тільки важка їжа для шлунка, але й швидко псується у відкритому вигляді.
Варто відзначити, що лікарі нарікають і на жирну свинину та ковбасні вироби. Говорячи, що вони негативно впливають на шлунок і печінку. Причому, нещодавно фахівці віднесли смажене м'ясо та ковбасні вироби до продуктів, які викликають онкологічні захворювання.