Харків'ян переведуть на капусту і кашу

3392
Ліки від зимових проблем можна знайти в холодильнику.


Правильне харчування допомагає уникнути загрози додавання ваги в осінньо-зимовий період.

Починати день фахівці рекомендують з хорошого сніданку. Медики запевняють, що ті, хто щільно снідають, менше їдять протягом дня.

«Кращою їжею з ранку буде каша, бо злаки наповнюють організм бадьорістю і допомагають справитися з втомою», - радить лікар-терапевт Максим.

При цьому перевагу слід віддавати гречці, яка містить рутин, необхідний для здоров'я судин і хорошого кровообігу. Саме тому у любителів гречки рідко мерзнуть руки і червоніє ніс на морозі.

«В обід обов'язково їжте перше блюдо. Суп або борщ зігрівають в морозні дні», - рекомендують фахівці.

Також правильно підібраний раціон допоможе вберегтися від грипу та ГРВІ.

Жирна риба містить багато вітаміну D, від нестачі якого організм часто страждає в холодну пору року. Епідеміологи виявили, що люди з низькими рівнями вітаміну D в крові частіше хворіють на грип та застуду.

«Для отримання добової норми вітаміну D необхідно з'їдати близько 200 грамів лосося, оселедця або скумбрії. Часник запросто справляється з вірусами і хвороботворними мікробами, завдяки наявності аллицина. Але алліцин утворюється лише при механічному руйнуванні часникових зубчиків - роздавлюванні, розрізуванні. Тобто чим ретельніше ви пережовуєте часник, тим краще », - запевняють медики.

Квашена капуста і болгарський перець містять аскорбінову кислоту - відмінного помічника в боротьбі з мікробами. Апельсини - значна кількість вітаміну С. За кількістю аскорбінки вони випереджають навіть лимони.

Справитися з пригнобленим настроєм допоможуть брокколі і вівсянка. Броколі містить вітаміни групи А, В, С, Е, РР і багато корисних мікроелементів. Але особливо цінується брокколі за велику кількість фолієвої кислоти, яка сприяє нейтралізації тривожних станів. Вівсянка насичена вітамінами групи В, які допомагають зберігати гарний настрій і високу працездатність. Британські вчені встановили, що люди, які починають свій день з вівсянки, в середньому допускають на 25% менше помилок у тестах IQ в порівнянні з іншими.

Також читайте: