Дієтологи стверджують, що сніданок - найголовніша денна трапеза, адже попереду чекає довгий день, на який організму потрібні сили й енергія. Однак при цьому сніданок повинен бути не стільки ситним, скільки корисним.
«Вранці зовсім ніколи нормально поїсти, - зітхає Олена. - Поки одягнуся, зберуся, вже і виходити треба. У кращому випадку встигаю випити чай або каву».
«Мене з дитинства бабуся привчила, що сніданок повинен бути щільним, - усміхається Олег. - Так що я за звичкою їм вранці ситну їжу - макарони або картопля».
Тим часом дієтологи стверджують, що деякі продукти небажано їсти вранці.
«Вкрай небажано вживати натщесерце цитрусові і сирі овочі. Навіть якщо людина не страждає алергією, фрукти і овочі можуть принести чимало неприємностей, оскільки кислоти, які в них містяться, дратують стінки шлунка і в підсумку можуть спровокувати гастрит», - каже дієтолог Тетяна.
Також фахівці рекомендують уникати вранці солодощів і не пити натщесерце кави, оскільки це додаткове навантаження на підшлункову залозу.
«Найбільш оптимальним сніданком буде тарілка вівсяної каші, мюслі або пластівці - але за умови, що вони не містять цукру і солі», - рекомендують фахівці.