У Харкові назріла книжковий криза

2422
Люди перестали читати.

Як розповідають видавці, в Харкові, як і в цілому в країні, люди перестають читати паперові видання.

«Якщо в 2008 році в бібліотеках нових книг приходилося 1,2-1,3 на душу населення, то в поточному році ця кількість впала до 0,6. Люди в бібліотеки не ходять взагалі, знаючи, що нічого там не знайдуть, а старі книги зачитані до дірок», - зазначив гендиректор одного з харківських видавництв Олександр Красовицький.

За його словами, потрібно створити єдиний бібліотечний електронний фонд і єдиний читацький квиток.

«Це дасть можливість читачеві не тільки відвідати будь-яку вітчизняну бібліотеку, а й замовити потрібну йому книгу просто поштою, як робиться в Європі. У свою чергу, це дозволить зберегти бібліотечну мережу і заощадити як на утриманны приміщень, так і на зарплаті персоналу», - упевнений видавець.

Самі ж читачі називають бібліотеки вчорашнім днем. Сьогодні навіть запеклі книголюби не відвідують бібліотеки, а намагаються крокувати в ногу з часом.

«Читати книгу в електронному вигляді набагато зручніше. По-перше, її можна завантажити на будь гаджет, а він набагато легше, ніж його паперовий двійник. А по-друге, це більш економно. Оскільки я читаю дуже багато, а книги дорогі, то ніяких грошей не вистачить їх купувати», - розповіла «ГХ» Аліна.

«Раніше я купував книги і досить багато. Якщо прикинути, скільки б я зараз на них витрачав, то виходить в місяць на паперові аналоги б йшло від 2 600 гривень», - зазначив «ГХ» Олександр.

Частина харків'ян, які не люблять читати, взагалі замінюють книжкових героїв на кінематографічних.

Подробиці читайте тут.

Також читайте: