Чи скасують прості податки. Думка експертів

1796
У Мінфіні вважають, що спрощена система оподаткування себе вичерпала.

На думку заступника міністра фінансів Олени Макєєвої, підприємці, які сплачують податки за спрощеною системою,  намагаються заощадити, щоб не платити податок на прибуток.

«Скільки разів вже міняли спрощену систему - то шість груп, то чотири, то три, а надходження до бюджету знижуються і знижуються. Притому, що кількість зареєстрованих підприємців тільки зростає», - сказала Макєєва в інтерв'ю журналу «Фокус».

Думка економістів категорична: «спрощенці» найчастіше платять в казну більше, ніж ті бізнесмени, які працюють на загальній системі оподаткування.

«Можу сказати, що моя аудиторська фірма, яка відраховує податки за спрощеною системою, насправді платить на 1,5% більше, ніж ті, хто на загальній системі. Навіщо мені це потрібно? Щоб не ходили перевірки. До «спрощенців» не ходять натовпи перевіряючих з ранку до вечора, віднімаючи дорогоцінний час», - прокоментував «ГХ» заслужений економіст України Леонід Рубаненко.

За його словами, спрощена система зовсім не означає, що в скарбницю держави потрапляє менше грошей. І перш ніж говорити, вичерпала себе ця схема чи ні, потрібно показати розрахунки. А вони в різних сферах діяльності будуть відрізнятися.

До речі, зараз Міністерство фінансів розробляє проект податкової реформи, який планується схвалити восени.

Також читайте: