Заправки озадачат харківських автомобілістів

2378
Ціна на бензин може змінитися.


Антимонопольний комітет України рекомендував найбільшим мережам знизити ціни на своїх АЗС.

«У зв'язку з ситуацією, яка склалася на ринках світлих нафтопродуктів, АМКУ надав учасникам ринків обов'язкові для розгляду рекомендації про вжиття заходів щодо встановлення роздрібних цін на моторні бензини та дизельне паливо на рівні, який існував би в умовах значної конкуренції на ринку», - йдеться в повідомленні АМК.

Рекомендації стосуються ПП «АМІК Україна», ПАТ «КЛО», ПП «ОККО Нафтопродукт», ТОВ «ВОГ Рітейл», ТОВ «Альянс Холдинг», СП ТОВ «Кершер», ПАТ «Укрнафта», ТОВ «Веста Сервіс», ТОВ ВТФ «Авіас», ТОВ «Бел Ойл», ТОВ «БРСМ-Нафта» та ПАТ «Сокар Енерджі Україна».

На думку комітету, ці компанії повинні знизити ціни на світлі нафтопродукти через значне здешевлення нафти.

За розрахунками комітету, роздрібні ціни на моторні бензини та дизельне пальне на українських заправках в деякі періоди 2015 майже на 15% перевищували ціни, які могли б бути встановлені за умови нормальної конкуренції на ринку.

«Такі дії учасників ринку можуть призвести до порушень законодавства про захист економічної конкуренції і, як наслідок, до ущемлення інтересів споживачів», - підкреслюють у комітеті.

Втім, харків'яни досить скептично ставляться до заяви Антимонопольного комітету.

«Наскільки я пам'ятаю, АКМ ще торік рекомендував заправкам знизити ціну до економічно обґрунтованою, - каже Олексій. - І що, хоч хтось знизив? Навпаки, вартість бензину тільки виросла».

«Думаю, що це чийсь черговий передвиборчий піар, - упевнений Андрій. - Зараз всі будуть демонструвати чудеса турботи про свій народ. Подивимося, наскільки ціни на бензин виростуть відразу після виборів, і що тоді заспіває Антимонопольний комітет».

«Якщо і знизять, то не думаю, що набагато, - сумнівається Олег. - А перед цим ще й піднімуть ціну на бензин. Знаю я таку фішку: зменшити вартість на 10 копійок, попередньо накрутивши ціну на 50».

Також читайте: