У Тепломережах розповіли, що буде з оплатою

3983
Паніку з нарахуваннями розвіяли.

Директор КП "ХТС" пояснив, яким чином розраховується вартість послуг опалення в січні 2016 року. Нагадаємо, тоді харків'яни отримали квитанції про сплату з цифрами, які набагато перевищували звичайний розрахунок за тарифами.
Як пізніше з'ясувалося 13 грудня 2015 року в постановив Кабміну №1037 були введені зміни, согдласно яким тариф на опалення щомісяця повинен переглядатися з урахуванням погодних умов.
"Якщо раніше в опалювальний період ми нараховували оплату за тепло за тарифом 16,42 грн / кв.м, то тепер повинні щомісяця робити перерахунок згідно відхилень від среднесезонний температури. Для нас среднесезонний (для опалювального сезону) прийнята температура повітря мінус 1 градус. для цієї температури діє тариф 16,42 грн / кв.м. І цю тарифну температуру ми повинні порівнювати з фактичною, яку бачимо за вікном. Коли дійшло до справи, у нас виникла суперечка: з чим конкретно ми повинні порівнювати? чи потрібно брати середню температуру за місяць? ", - говорить директор КП" Харківські теплові мережі "Сергій Андрєєв.
За його словами, в січні підприємство направило запит в Мінрегіонрозвитку (саме воно стверджувало змін до постанови) з проханням дати роз'яснення щодо порядку перерахунку.
"Це роз'яснення з чіткою методикою розрахунку буде для Тепломереж документом, тому давайте його дочекаємося. Як тільки прийде лист з Міністерства, ХТС зробить повний перерахунок з урахуванням температурних показників. Звичайно, якщо завтра на вулиці буде плюс 13, хто захоче платити за опалення по таким тарифам "- додав мер Геннадій Кернес.

Також читайте: