Трійця відчайдушних подала до суду на президента

2252
З'ясувалося, що ціна на газ була підвищена незаконно.

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг «Про встановлення роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення». При цьому дане рішення суд не скасував.

Служителі Феміди встановили, що голова НКРЕ Дмитро Вовк, якого президент призначив на посаду в кінці року 2014, не мав права підписувати цю постанову, оскільки перебував у статусі виконуючого обов'язки.

Також суд звернув увагу, що НКРЕКП імелаправо встановлювати тарифи на газ для населення тільки з 1 жовтня 2015 року, коли набув чинності новий закон про ринок природного газу.

Крім того, в указі Президента Петра Порошенка про створення НКРЕКП відсутнє положення про правонаступництво комісії після ліквідації двох попередніх відомств, відповідальних раніше тарифи на енергоресурси. А Конституція не передбачає правонаступництва відповідних національних комісій.

Варто відзначити, що позови до суду були подані трьома українцями. Заодно в суд подали на президента, Кабмін, Мін'юст і «Нафтогаз».

Також читайте: