Танки шукали активісти на тракторному заводі

3018
Біля ПАТ «Харківський тракторний завод» відбувся пікет.


Активісти, які організували його, заявили, що, за їх інформацією, ХТЗ виробляє військову техніку, яка через треті країни поставляється в Росію.

До учасників мітингу вийшов генеральний директор ХТЗ Владислав Губін. Він повідомив пікетувальникам, що на заводі є кілька старих зразків військової техніки, але вони є власністю Міністерства оборони України. Нову ж військову техніку, а також деталі до неї, ХТЗ не виробляє.

Також пікетувальники зробили зауваження з приводу того, що на фасаді адмінкорпусу заводу немає українського прапора. Заводчани надали активістам драбину, за допомогою якої прапор, принесений пікетувальниками, був вивішений.

Керівництво ХТЗ надіслало відкритий лист Президенту України з проханням розібратися з ситуацією.

«Просимо Вашого втручання в ситуацію, яка загрожує зупинкою одного з найбільших і найдавніших підприємств міста Харкова - Харківського тракторного заводу. Сподіваємося на Вашу допомогу - як безпосередню, так і через підпорядковані Вам правоохоронні органи», - йдеться у відкритому листі на ім'я Петра Порошенка.

Автори документа стверджують, що підприємство стало об'єктом рейдерської атаки.

«Наше підприємство сьогодні стало об'єктом рейдерської атаки з боку людей, які називають себе представниками «Сотні Лівої». Нахабство, з якою вони з'явилися на територію нашого заводу і намагаються привласнити собі повноваження правоохоронних органів, що є дуже серйозним сигналом, який може стати каталізатором зростання соціальної напруженості в Першій столиці», - йдеться в листі.

Автори документа відзначають, що підприємство є сумлінним платником податків і роботодавцем, а акціонерами ХТЗ є компанії із Західної Європи.

«Ми просимо Вас як нашого президента і головнокомандуючого Збройних сил України не дати перетворити Харків в Мукачеві через те, що люди зі зброєю хочуть підмінити силу права правом сили», - йдеться в листі.

Фото: соцмережі

Також читайте: