Стало відомо, коли може почати знижуватись ціна на гречку

2369

На українських прилавках вартість гречаної крупи продовжує зростати. Як повідомив глава Союзу українського селянства Іван Томич, це пояснюється кількома факторами: вартістю енергоносія та обсягом урожаю.

«Є баланс виробництва цієї продукції та переробки, насамперед, вітчизняної продукції. Якщо гречки зібрали мало, близько половини від того, що було потрібно, стає ясно, що ціна на гречку буде високою, навіть якби енергоносії були дешевими. Як бачимо, вартість цієї крупи залишається на піку і про якісь коливання, швидше за все, у бік зменшення, можна буде говорити лише у вересні», - зазначив Іван Томич, передає видання ГолосUA.

Згідно з прогнозами експерта, вище 60 гривень за кілограм ціна гречки не підніметься.

У свою чергу у Міжнародній асоціації гречки нагадують, що українські аграрії здатні забезпечити внутрішні потреби у гречку лише на 50%. Тому, якщо не буде постачання круп з-за кордону, то на українських прилавках очікується дефіцит гречки.

На сьогоднішній день на харківських прилавках вартість гречки стартує від 43,80 гривень за кілограм (на вагу) та від 45,20 гривень за кілограмову пачку.

Також читайте: