Самі козирні зарплати Харкова (ФОТО)

4886
Які фахівці найбільш високооплачувані.

Самі «козирні» зарплати отримують природно різноманітні програмісти та веб-розробники. Їх середня зарплата становить 36042 гривень і 17 727 гривень відповідно. Причому, як повідомляють дослідники, ця зарплата не найвища по Україні для цих спеціальностей. Найбільше отримують їхні колеги зі Львова (40533 гривні програмісти і двадцять один тисяча чотиреста сорок одна гривень - веб-розробники).

За словами фахівців, саме там знаходиться найбільше IT-компаній. Вони зазвичай ведуть розрахунки у валюті, що і дозволяє їм платити хороші зарплати.

Якщо порівнювати з іншими містами, то менше всього по Україні отримують харківські таксисти. Всього лише - 5118 гривень на місяць, у той час як всі ті ж жителі Львова за цю роботу отримують - 6878 гривень.

Єдині харківські фахівці, які отримують найвищу зарплату по країні - офіціанти та бармени. Їх вроджене вміння зачаровувати відвідувачів дозволяє заробляти в середньому 5436 гривень. А ось львівські кав'ярні приносять своїм працівникам лише 4532 гривні на місяць.

Причому, найменше в Харкові цінуються касири, їх зароботная плата становить 2799 гривень. Трохи більше отримують провізори та фармацевти. Їх середньомісячна зарплата - 3300 гривень. На 71 гривню більше отримують харківські офіс-менеджери.

Варто відзначити, що в червні по Харкову середня зарплата становить 3 795 гривень, в той час як по всій Україні ця цифра трохи більше - 4 299 гривень.

Також читайте: