Святкові делікатеси порадують харків'ян

2967
«ГХ» - про ціни на заморські продукти.

Перед Новим роком злетять ціни на яловичину. Про це розповів директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. За його словами, це в першу чергу пов'язано зі скороченням поголів'я худоби.

«На яловичину різке зростання цін можливе. Але пов'язано це, перш за все, зі скороченням поголів'я. При цьому зростання цін на свинину може бути стриманий завдяки тому, що з 1 січня Росія відмовилася ввозити деякі види свинини з України. Це все піде на наш внутрішній ринок », - підкреслив експерт.

При цьому, кажуть фахівці, ціни на курятину сильно не виростуть, оскільки виробники намагаються збільшити обороти продажів.

Як розповіли в ГУ статистики в Харківській області, на 1 листопада поточного року, поголів'я корів скоротилося на 200 голів в порівнянні з минулим місяців. При цьому, у порівнянні з аналогічним періодом 2014 їх чисельність зменшилася на 1,1%.

«Кількість свиней на Харківщині не змінилося - 309,8 тисяч голів. Якщо говорить про птицю, то на 1 листопада в порівнянні з минулим роком їх кількість скоротилася на 12,8% і склало 8568,6 тисяч голів », - підкреслили« ГХ »в облстаті.

Експерти відзначають, що вартість червоної риби та ікри стала менше залежати від курсу долара через те, що фасовка цієї продукції зараз відбувається в Україні.

«Величезна кількість червоної риби, ікри зараз розфасовується в Україні. Таким чином, ми локалізували виробництво, усунувши в якійсь мірі валютні ризики. Тому, думаю, стрибків цін не буде. Але відсотків до десяти продавці можуть «накинути», - підкреслив він.

У Харківських магазинах, вартість цих делікатесів становить:

Червона риба - від 51,75 гривень за 100 грам;

Чорна ікра - 340,20 гривень за баночку (100 гр);

Червона ікра - від 57,99 до 97,50 гривень за баночку (100 гр);

Червона ікра Кети - 1860,14 гривень за кіло.

Також читайте: