Підвищення зарплат обійде харків'ян стороною

3015
Городяни не відчують збільшення соцстандартів.


У 2016 році заплановано підвищення мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму. Планується, що соціальні стандарти збільшаться на 12,5%. Відповідні зміни прописані в проекті Держбюджету на наступний рік.

Підвищення соцстандартів пройде поетапно.

Так, розмір мінімальної заробітної плати з 1 травня збільшиться З 1387 до 1450 грн., а з 1 грудня - до 1550 грн. Підвищиться також прожитковий мінімум: з 1 травня він виросте з 1 330 до 1 399 грн., а з 1 грудня - до 1496 грн.

Однак експерти запевняють, що обіцяного підвищення українці не помітять, оскільки збільшення соцстандартів збігається з прогнозованою інфляцією. Про це заявила економічний оглядач Юлія Самаєва.

«Так що одержувачі в кращому випадку залишаться« в нулях », та й у випадку, якщо збудеться інфляційний прогноз», - говорить експерт.

Тим часом про себе уряд подбав. З 1 грудня на чверть підвищилися посадові оклади керівних працівників, спеціалістів і службовців органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, прокуратури та інших органів. Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів.

Зокрема, підвищиться і посадовий оклад прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Глава уряду сьогодні отримує 4 980 грн.

Також читайте: