Новий рік відгуляли, а значить, час підраховувати, у скільки обійшлося свято і наскільки воно вдарило по сімейному бюджету. Незважаючи на те, що в середньому скромний новорічний стіл обходився в 1 500 - 2 000 гривень, харків'яни і тут зуміли заощадити.
Городянка Лариса заощадила на тому, що закупила продукти заздалегідь.
"Копитця та голяшка на холодець, зелений горошок, кукурудза - все, що можна було купити і скласти в холодильник, купувалося заздалегідь. Також за кілька місяців придбали спиртне. Сильно врятувала консервація на столі - огірочки, помідорчики, грибочки, баклажани", - поділилася жінка з "ГородХ".
А ось її знайома Юлія вирішила дочекатися передноворічних знижок.
"В останні роки найбільші мережі супермаркетів перед святами стали робити гарні знижки, на деякі продукти цінник меншав до 50%. Єдине, що погано - довелося довго стояти в чергах, було почуття, що на ці акції зібралося все місто", - сміється Юлія.
"Вирішили сильно на новорічний стіл гроші не витрачати і скоротили кількість страв, виходячи з того, скільки з'їдали в минулих роках. У результаті на святковому столі було запечене м'ясо з овочами, картопля, пара салатів, пара пляшок шампанського та цукерки", - поділилася харків'янка Олена.
"У нас на роботі вже не перший рік вітають продуктовими кошиками, там стільки різноманітної їжі, що довелося лише спиртне купити. Так що пара пляшок гарного алкоголю і все – стіл готовий", – додав Олександр.
Деякі харків'яни взагалі сказали, що святковий стіл влаштували суто символічний.
"Не бачу сенсу наготувати купу їжі і потім тиждень її споживати. Новий рік зустрічали скромно - шампанське, цукерки та фрукти", - наголосила Наталя.
"Вирішили, що дуже довго сиділи вдома, тому новорічний стіл взагалі не накривали. Випили по келиху шампанського, сіли в машину і поїхали гуляти по прилеглих містах - ярмарки всілякі дивитися, дихати свіжим повітрям. Загалом грошей, напевно, витратили стільки ж, скільки пішло б на стіл, зате вражень залишилося море", - зазначила Тетяна.