Нафта шукають на Харьковщині

2661
Хорошевське родовище досліджують геологи.

ТОВ «Нефтегазразработка» офіційно розпочало досліджувати Хорошевське нафтогазове родовище. Як повідомляють в ДТЕК, компанія отримала право на геологічне вивчення з подальшим видобуванням нафти і газу в Харківському районі. ТОВ «Нефтегазразработка» підписало відповідний договір з Державною геологічною службою геології та надр України на термін 20 років. Заплативши за можливість використовувати харківський газ - 16,5 мільйонів гривень.

«Ресурси природного газу Хорошевський площі оцінюються в 761 мільйонів куб. м, а нафти - в 495 тисяч тонн, але доведених запасів вуглеводнів на ділянці немає. Спочатку вивчать наявну геологічну інформацію, а в наступному році, почнуть польові роботи», - зазначили в ДТЕК.

На вивчення площі можуть витратити близько 30 мільйонів гривень. У 2017 році, кажуть фахівці, планують почати буріння першої пошукової свердловини.

Нагадаємо, що 24 липня відбувся аукціон з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. Хорошевський площа побажали роздобути відразу шість компаній.

Також читайте: