Молочників змусять відзвітувати за кожну копійку

2243
Ціноутворення на молоко перевірить Антимонопольний комітет.

Міністерство аграрної політики та продовольства має намір залучити АМКУ, щоб перевірити, наскільки обгрунтовано підвищення роздрібних цін на молоко.

«Роздрібні ціни на молоко за останні три місяці зросли на 45%, оптові - на 21%. У той же час закупівельні ціни на сільгосппідприємствах - на 19%, а від населення - на 8%. Обґрунтованість цін на ринку молока перевірить Антимонопольний комітет », - заявив профільний міністр Олексій Павленко.

У прес-службі міністерства «ГХ» відповіли, що цифра в 45% була взята з даних Держкомстату. Однак за інформацією фахівців у галузі статистики, за п'ять місяців поточного року ціни на молоко по Україні піднялися на 10%. У Харківській області ця цифра і того менша.

«Ми моніторимо ціни на кілька сортів молока - з жирністю до 2,5%, понад 2,5% і домашнє, яке продається на ринку. Так от, з січня по травень 2015 середня вартість цього товару зросла на 9,4% », - повідомили« ГХ »в ГУ статистики в Харківській області.

Виробники уточнюють: ціни на молочні продукти дійсно виросли, але не настільки, як заявили в міністерстві.

«За рахунок того, що подорожчав пакувальний матеріал та ПММ, довелося підняти ціни на продукцію, але дуже незначно, це ціни в копійках. Ми ж розуміємо: якщо ціна трохи зашкалить - тут же впадуть продажі, а це нікому не потрібно. Плюс націнка торгових мереж, але на них ми вплинути не в силах », - розповів« ГХ »директор одного з харківських молокозаводів.

Також читайте: