Пільговий «E-ticket»: доки харківські пенсіонери зможуть користуватися електронним квитком

17375

Сьогодні у Харкові за проїзд у тролейбусі, трамваї та метро можна розраховуватися як електронним квитком "E-ticket", так і "Карткою харків'янина".

Проте, серед пенсіонерів пішла чутка, що вже з наступного місяця електронний квиток E-ticket для проїзду в міському пасажирському електротранспорті буде недійсним.

"Мені сусідка сказала, що з 1 лютого вже не можна буде розрахуватися в тролейбусі моїм пенсійним електронним квитком. А тільки по "Картці харків'янина". І що мені робити, якщо у мене немає Картки харків'янина?" - запитує харків'янка Олена Андрєєва.

За роз'ясненням "ГородХ" звернувся до куратора проекту "Картка харків'янина", директора комунальної установи "Офіс реформ Харкова" Павла Столбового.

Він запевнив, що електронний квиток E-ticket для проїзду у міському електротранспорті буде дійсним і в лютому, і на наступні місяці, якщо пенсіонер ще не оформив "Картку харків'янина".

"Якщо пенсіонери отримали "Картку харків'янина", то пільга на проїзд у громадському транспорті буде на ній. Якщо не отримали "Картку харків'янина", а тільки чекають, то вони, як і раніше, можуть їздити зі своїм старим E-ticket, чекаючи отримання картки",-  зазначив Павло Столбовий.

Він також уточнив, відколи пільговий E-ticket стає недійсним.

"Щойно пенсіонер отримує "Картку харків'янина", він розписується на відривному корінці для підтвердження, що з першого числа наступного місяця він користуватиметься "Карткою харків'янина" у громадському транспорті, а E-ticket  буде заблокований. Тобто, у харків'ян, що отримають картку в січні, E-ticket буде недійсним з 1 лютого. Ті, хто оформить "Картку харків'янина" у лютому, не зможуть користуватися колишнім електронним квитком з 1 березня і так далі", - розповів куратор проекту "Картка харків'янина".

Також читайте: