Як роботодавці балують студентів (інфографіка)

3025
«ГХ» - про зарплати молодих фахівців.


Згідно з даними експертів за минулий рік в Харкові кількість молодих фахівців, що бажають знайти роботу, було в два рази більше, ніж надавалося робочих місць. Так, при частці вакансій в 6-7% частка резюме становить від 7 до 12%.

При цьому кожна п'ята вакансія пов'язана з продажами, а 18% вакансій - від виробничих компаній. До речі, у продавців, виробничників і маркетологів частка вакансій перевищує частку резюме: в продажах майже вдвічі, у виробництві - більш ніж вчетверо, а в маркетингу - в півтора рази.

Варто відзначити, що в адміністративному персоналі, готельному сервісі і торгівлі ситуація діаметрально протилежна.

Найбільшим попитом серед фахівців в країні вважаються програмісти. Середня зарплата в цій сфері становить 7 893 гривні, на три гривні менше отримують молоді фахівці в сфері культури і розваг. Також з невеликим відривом від лідерів слідують працівники сфер туризму, ресторанного бізнесу, освіти і робочі спеціальності.

Серед самих неоплачуваних спеціальностей для молодих фахівців виявилися бухгалтери, охоронці і юристи.

«У Харкові найбільше пропонують роботу студентам в сфері IT (розробка ігор), а також в офісі (починаючи від кур'єрів і секретарів і закінчуючи роботою в call-центрах). А якщо говорити по зарплатах, то в середньому за роботу в call-центрах оплата починається від 2500 гривень, а в IT сфері - 200-300 доларів», - розповіла «ГХ» менеджер інтернет-проекту «Робота в Харкові» Марія Сухіна.

Також читайте: