Хто із земляків потрапив під податкове ярмо

2532
«ГХ» - про особливості деклараційної компанії.


Згідно з даними ГУ ДФС в Харківській області, податкові декларації подали вже більше тисячі чоловік. При цьому, найактивнішими виявилися мешканці Московського району, а також серед обласних - жителі Красноградського і Лозівського районів.

«Цього року змінилася форма декларації. Вона стала універсальною - її застосовують і громадяни, і підприємці, і самозайняті особи. Декларація складається з восьми розділів, розташованих на одному двосторонньому аркуші, і чотирьох додатків (раніше їх було 7)», - розповіла заступник начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в Харківській області Ірина Васильєва.

Варто відзначити, що додатки заповнюються тільки при отриманні доходів, що передбачають особливий розрахунок оподатковуваного доходу. Серед яких - отримання доходів від 2-х і більше податкових агентів, операції з інвестиційними активами та отриманні іноземних доходів та доходів самозайнятих осіб.

Торкнулися зміни і тих громадян, які отримували доходи від декількох роботодавців, а загальна річна сума отриманого доходу перевищила 120 мінімальних зарплат (146 тис. 160 грн.). У цьому випадку громадянину потрібно буде подати декларацію. На основі зазначених у ній даних буде розраховуватися податок «до сплати» або «до повернення». У минулі роки надміру сплачений податок не повертався.

При цьому, у податковій відзначають, що у зв'язку з перейменувань вулиць, які потрапили за декомунізацію, ніяких змін у заповненні декларацій немає.

«Зміна назви вулиці не є зміною місця проживання. Тому всі необхідні зміни до документів можуть бути внесені тоді, коли це буде зручно їх власнику. Наприклад, коли людина захоче змінити місце проживання - переїхати на іншу вулицю або в інше село чи місто», - пояснили «ГХ» в ГУ ДФС в Харківській області.

Також читайте: