Якої праці бояться харків'яни (інфографіка)

3106
«ГХ» з'ясував, де хочуть працювати люди.


Згідно з даними фахівців, найбільше жителів України у віці після 40 років хочуть працювати у виробничій сфері і як адміністративний персонал. Зокрема, таких шукачів по 13%. А от найменше зрілих здобувачів в сферах - IT і сільського господарства.

«Найчастіше люди шукають роботу в сферах робочих спеціальностей і менеджерів, однак, дуже рідко люди після сорока років бачать себе в сферах розваг, програмування або реклами», - розповів експерт.

При цьому, харків'яни середнього віку воліють працювати на керівних посадах (менеджери, керівники) та в якості домашнього персоналу (няні, прибиральники, охорона, адміністратори), а також у виробничій сфері (керуючі, головні інженери, електромеханіки).

«Якщо говорити про роботодавців, то вони найчастіше бачать харків'ян середнього віку в ролі домашнього персоналу. Це легко пояснюється тим, що люди вже мають життєвий досвід і вони більш відповідальні. Самі посудіть, нянею ж краще взяти людину, яка знає як поводитися з дитиною, а не у якого вітер в голові і йому самому потрібна няня», - пояснила «ГХ» менеджер інтернет-проекту «Робота в Харкові» Марія Сухіна.

Варто відзначити, що зарплати домашнього персоналу досить різноманітна. Так, послуги няні та прибирання в квартирі - 20-25 гривень за годину, охоронці і адміністратори - 3000 гривень на місяць.

Також читайте: