Харківським заводом зацікавилися за кордоном

2384
Підприємство знайшло надійних іноземних партнерів.


Харківські авіапромисловці починають співпрацювати з індійською корпорацією. Про це заявили в ході зустрічі керівництва корпорації «FED» з індійською делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Індії в Україні Манодж Кумара Бхарти.

«Ви володієте унікальними технологіями і подаєте перспективні і конкурентоспроможні пропозиції на тендери ВПС Індії. Мені дуже сподобалися ваші наміри брати участь в програмі «Made in India», - зазначив Манодж Кумара Бхарти.



Планується, що харків'яни будуть співпрацювати з індусами в сфері вертольотобудування і виробництва легкого цивільного індійського літака. Крім того, сторони обговорили участь працівників корпорації «FED» у продовженні ресурсу вертольотів серії «Мі», які перебувають на озброєнні ВПС Індії.

«Цей напрямок є одним з перспективних в авіаційній сфері», - відзначили учасники зустрічі.

Зокрема, мова йде про комплектацію вертольотів Ка-226 сучасним авіаційним двигуном АІ-450, розробленими в ДП «Івченко-Прогрес» і виготовленим на АТ «МОТОР СІЧ». Корпорація «FED» є постачальником основних комплектуючих - виробляє систему управління двигуна.

Сьогодні на вертоліт Ка-226 встановлюються газотурбінні двигуни американського виробництва Allison 250-С20В. Двигуни вітчизняного виробництва значно дешевше закордонних, а їх технічні характеристики не поступаються, а за деякими показниками перевершують зарубіжний аналог.

«Український двигун АІ-450 успішно пройшов льотні випробування. Сьогодні двигун в рамках програми по ремоторизації встановлюється на модернізує вертолітний парк радянського багатоцільового вертольота Мі-2, який експлуатується українськими ВВС. Це повністю сертифікований двигун, що відповідає світовим стандартам якості», - зазначив Віктор Попов.

Також в планах - розвиток міжнародної виробничої кооперації і випуск вертольотів на території Індії. Компанія HAL, один з найбільших виробників авіаційної техніки в Індії, має намір спільно з українцями реалізувати програму з виробництва вертольотів Ка-226. В рамках програми буде створено близько 400 машин.

«Сьогодні йдуть переговори з компанією HAL з метою привернути українські компанії авіаційної промисловості до цього проекту», - повідомив голова правління корпорації «FED» Віктор Попов.



Як повідомив Манодж Кумара Бхарти, співпраця харків'ян з індусами не обмежиться лише роботою з компанією HAL, оскільки багато приватних індійські компанії шукають серйозних партнерів у сфері авіабудування.

«Ми, і я зокрема, будемо дуже зацікавлені в тому, щоб ваш досвід, виробничі можливості, продукція компанії« FED »змогли бути затребувані на ринку Індії», - резюмував Манодж Кумара Бхарти.

Також читайте: