Харківський завод попав у немилість

3076
Таиланд может отказаться от украинских танков в пользу российских.

Україна може позбутися вигідного контракту з Таїландом з постачання танків «Оплот», який був підписаний у 2011 році.
Армія Таїланду створила спеціальний комітет, щоб дозволити «тупикову ситуацію» з отриманням танків «Оплот». В якості можливих варіантів комітет розглядає придбання два типи танків - російський Т-90 або китайський VT4 / MBT-3000.
Контракт, вартістю понад 240 000 000 доларів припускав, що до кінця 2014 року тайської армії буде поставлено 49 нових танків БМ «Оплот-Т» і дві броньованих ремонтно-евакуаційних машини.
На сьогодні Таїланд отримав лише десять танків, будувати бронемашини далі харківський ДП «Завод імені В.О.Малишева» перестав через конфлікт з Росією. «Укроборонпром» вирішив залишити «Оплоти» для української армії.
Тим часом, українська сторона обіцяє Тайланду поставити ще п'ять танків на початку 2016 року.

У Харківській облдержадміністрації кажуть: завод Малишева робить все, щоб не втратити цей контракт
«Зараз всі заводи, які виготовляють комплектуючі для танків, працюють у поті чола і сам завод ім. Малишева посилено намагається, щоб не втратити тайський та пакистанський контракти. Можливо, були сплачені штрафні санкції, це питання - таємниця, покрита мороком, бо деталі контракту не розголошуються. Звичайно, якщо підприємство втратить такого замовника, буде дуже погано », - розповів« ГХ »власне джерело в ХОДА.

Також читайте: