Харківським школярам додали грошей

2110
На сесії міськради переглянули місцевий бюджет.

До бюджету міста на поточний рік внесли зміни. Відповідне рішення ухвалили на сесії міськради. За словами заступника Харківського міського голови - директора Департаменту бюджету і фінансів Тетяни Таукешевої, можливість переглянути бюджет міста з'явилася в результаті змін обсягу субвенцій з державного бюджету на 166,1 млн. гривень.

«Був збільшений обсяг субвенції на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи внаслідок психічного розладу на 147,3 млн. гривень. Крім цього, місто отримало субвенцію на проведення виборів депутатів місцевих рад та міського голови у сумі 14,2 млн. гривень і на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій в сумі 5 млн гривень», - підкреслили на сесії.

Також було збільшено видатки щодо: забезпечення працівників бюджетної сфери своєчасними зарплатами - 60,3 млн. гривень, будівництва станції метро «Перемога» - 20 млн. гривень і відшкодування витрат за надані соціальні гарантії на оплату житлово-комунальних послуг окремим категоріям громадян - 16,8 млн. гривень.

Як розповіли в Харківській мерії, на придбання 32 комп'ютерів для органів Державної казначейської служби виділено 400 тисяч гривень і 500 тисяч - на харчування учнів 1-х класів. Дана необхідність виникла через збільшення першокласників і вартості молока.

Також читайте: