Харків'яни будують швидше за всіх

2299
За кількістю зведених будівель Харків випередив Львів.

Харківський регіон посів почесне третє місце за кількістю збудованого житла. Як розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович, більше будинків здають в експлуатацію тільки у Дніпропетровській і Київській областях. Серед обласних центрів Харків поступається тільки Києву.

При чому, за даними ГУ статистики в Харківській області, за перше півріччя поточного року обсяги будівництва нежитлових та інженерних споруд знизився на 5,7%.

«Куди більш активно у Харкові та області зводять багатоквартирні житлові будинки - обсяги будівництва збільшилися на 20,7%», - говорять в облстаті.

З початку року, кажуть у профільному Департаменті, в експлуатацію вже здано 132 тис. кв. м житла, у тому числі 8 багатоповерхівок загальною площею 61 тис. 108 кв. м.

Всього до кінця поточного року харківські будівельники обіцяють здати в експлуатацію близько 300 тис. кв. м будівель. Серед яких - об'єкти інфраструктури, багатоповерхові будинки, житло для військових і переселенців.

Як повідомляють експерти, найбільш широкомасштабне будівництво розгорнули в самому Харкові, п'яти містах обласного значення та тринадцяти районах області.

Також читайте: