Харків'яни стануть менше грошей віддавати в податкову (ІНФОГРАФІКА)

2360
У Міністерстві фінансів хочуть зменшити кількість податків.

У вересні може з'явитися новий Податковий кодекс. Його розробкою займається Міністерство фінансів. За задумом авторів, новий документ повинен спростити податкову звітність, ввести мораторій на внесення змін до сам Податковий кодекс після прийняття осінніх правок парламентом, а також створити умови для виведення економіки з тіні.

Як розповідають підприємці, їх найбільше турбують питання, пов'язані з високим податковим навантаженням на фонд зарплати, часті випадки контрабанди та наявність не якісного товару, крім цього - непрозоре адміністрування податків.

Серед нововведень творці пообіцяли скасувати з 1 січня 2016 доімпортний збір, який був введений в лютому поточного року за ставкою 5-10%. Нагадаємо, що цим податком не обкладалися енергоресурси та медичні препарати. Також, кажуть у Мінфіні, знизяться ставки рентної плати на видобуток газу.

За словами експертів, яким точно буде новий Податковий кодекс поки не відомо.

«Конкретні напрацювання повинні бути представлені до середини серпня, так як на базі нового Податкового кодексу буде розроблятися державний бюджет на наступний рік», - говорить експерт Ради підприємців при КМУ.

Інфографіка: Сегодня

Також читайте: