За січень-грудень 2015 в усіх категоріях господарств області було вироблено м'яса (у живій вазі) 135,5 тис. Т, молока - 524,7 тис. Т, яєць - 699,7 млн.шт., вовни - 60 8 тонн .
Про це свідчать дані ГУ статистики в Харківській області.
У порівнянні з відповідним періодом 2014 виробництво молока зменшилось на 0,8 тис. Т (на 0,2%), м'яса (у живій вазі) - на 0,8 тис. Т (на 0,6%), вовни - на 1 , 4 тонн (на 2,3%), яєць - на 342,5 млн.шт. (на 32,9%).
Також фахівці підрахували худобу та птицю в господарствах Харківської області.
За даними на 1 січня 2016 у всіх категоріях господарств області чисельність поголів'я великої рогатої худоби склала 195,7 тис. голів (у тому числі корів - 91,6 тис. голів), свиней - 298,8 тис. голів, овець та кіз - 74,4 тис. голів, птиці - 7,5 млн голів.
Порівняно з відповідною датою минулого року чисельність великої рогатої худоби зросла на 3,6 тис. голів (на 1,9%), свиней - на 2,2 тис. Голів (на 0,7%), овець та кіз - на 0 , 1 тис. голів (на 0,1%).
А ось стадо корів скоротилося на 1,1 тис. Голів (на 1,2%); птиці - на 1,3 млн голів (на 14,3%).