Харків'яни віддають переваги сокам власне виробництва

1912
У країні впало виробництво соків.

Виробництво соків в Україні істотно скоротилося. Про це повідомляють у Державній службі статистики. За словами фахівців, у січні-вересні поточного року українські підприємства скоротили виробництво фруктових та овочевих соків на 30,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Тобто за перші дев'ять місяців вироблено всього 191 тисяч тонн соків. А сокових сумішей - 146000 тонн, що на 21,9% менше, ніж за той же період минулого року.

При цьому, згідно з даними Держстату, за перший осінній місяць було вироблено 33900 тонн соків, що на 41,6% менше, ніж у вересні минулого року.

Як розповідають харків'яни, їх особливо не лякає дана статистика. За їхніми словами, вони віддають переваги свіжовичавленим сокам. При чому, приготовленим удома на кухні.

«Хороших натуральних соків в магазині мало. Хоч куди подивися практично у всіх дуже низький відсоток фруктів. Це більше не на сік схоже, а на якийсь напій. Тому або вже пити свіжовичавлений сік і вже тоді переходити на чай», - розповіла «ГХ» Катерина.

«Я за краще зробити сік сама. Тоді я точно знаю, з чого сік отриманий і вже він явно буде містити набагато більше корисних речовин, ніж магазинний», - говорить Тамара.

А ось харківські лікарі, любителів натуральних соків попереджають, що якщо не правильно пити свіжовичавлені соки, то ніяких корисних речовин ваш організм не отримає.

«Для людей з нормальною і зниженою кислотністю шлунка слід пити свіжовичавлені соки за 30-40 хвилин до основного прийому їжі для максимального засвоєння всіх вітамінів і мінералів. Тим, у кого підвищена кислотність шлунка, рекомендується вживати соки тільки через 1,5 години після їжі», - пояснює «ГХ» лікар Наталя.

Крім цього, фахівці не рекомендується пити натуральні фруктові соки під час і відразу після прийому їжі, так як це може викликати процеси бродіння в кишечнику.

Також читайте: