Харків'ян підсадять на ГМО

3132
В Україну м'ясо завезуть з Канади.

Україна дозволила імпорт м'яса з Канади без додаткової сертифікації у зв'язку з підготовкою до введення зони вільної торгівлі.

«Україна дозволила експорт свинини і яловичини з будь-якого канадського федерально зареєстрованого підприємства, що відповідає критеріям сертифікації», - зазначили в Міністерстві сільського господарства Канади.

Дане рішення українська сторона після успішної інспекційної поїздки в Канаду у вересні минулого року.

«За результатами проведеного фахівцями Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України аудиту канадських підприємств-виробників м'яса - свинини та яловичини, у вересні 2015 року. Так, 27 підприємств отримали право постачати свою продукцію на територію України», - зазначив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.

Нагадаємо, переговори про створення зони вільної торгівлі між Канадою та Україною були завершені в липні минулого року. Зараз сторони проводять правову експертизу узгодженого тексту. Після його підписання можна буде почати офіційний процес виконання угоди в обох країнах, що дозволить збільшити товарообіг між ними на 19%.

«Доступ на український ринок може приносити канадським виробникам яловичини і свинини до $ 50 млн щорічно», - підкреслили в Міністерстві сільського господарства Канади.

Харківські фермери поява заморського м'яса на вітчизняних прилавках чекають з жахом.

«Поява м'яса з Канади просто вб'є місцеве фермерське господарство. Якщо наші фермери торгують м'ясом якісним, то в Канаді м'ясні продажу поставлені на потік. Для цього вони годують тварин різними добавками», - пояснив «ГХ» голова Асоціації фермерів і приватних землевласників Василь Образцов.

Звичайно, фахівець не виключає, що місцеві фермери не підгодовують тварин, але все одно у вітчизняного м'яса якість краще.

«Якщо харківські фермери« наздоганяють »поросяти до товарного вигляду за 3-4 місяці, то канадські колеги - всього за один місяць», - говорить експерт.

Чи зможуть харківські фермери конкурувати із заморськими - поки не відомо.

«Ще не зрозуміло, яку ціну вони виставлять за м'ясо, але вона точно буде покривати всі виробництво плюс шлях з Канади в Україну. Отже, вона може бути і дорожче ніж запропонують харківські фермери», - підкреслив «ГХ» Василь Образцов.

Також читайте: