Газові фокуси вразили харків'ян

5426
За спожитий газ доведеться розщедритися.


Вищий адміністративний суд України визнав незаконним і, як наслідок, втратила чинність, Постанову Кабінету Міністрів №237 від 29 квітня 2015 року, згідно з яким з 6 травня 2015 року вдвічі скоротилися норми споживання газу.

Раніше уряд мав намір знизити норми споживання природного газу для споживачів, які користуються газом без лічильників. Зокрема, при використанні тільки газової плити норми знижувалися до 3 куб. м на людину; якщо в квартирі був встановлений газовий водонагрівач, ліміт підвищувався до 4,5 куб. м. Якщо ж споживач використовував плиту і водонагрівач, то норма становила 9 куб. м в місяць.

Як заявив тоді прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, «людина буде платити за те, що використовував, а не за те, що на нього списали».

Тепер же, згідно з постановою суду, повинні застосовуватися старі норми споживання:

- в квартирах з плитою і при наявності централізованого гарячого водопостачання - 6 куб.м на людину в місяць;

- в квартирах з плитою і без централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача - 9 куб.м на людину в місяць;

- в квартирах з плитою та газовим водонагрівачем - 18 куб.м на людину в місяць.

Іншими словами, норми споживання газу збільшуються вдвічі. Крім цього газовики проведуть перерахунок за період, під час якого йшла судова тяганина.

Рішення Вищого адміністративного суду України вступило в силу з 28 січня 2016 року.

Також читайте: