Енергетики підготували харків'янам новий сюрприз

2949
Експерти з'ясували чи подорожчає електрику.

Тарифи на електрику не дорожчатимуть. Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Дмитро Вовк. Експерт не виключає, що п'ятого етапу підвищення тарифів для населення, яке заплановане на березень 2017 року, не буде.

«Ми вживаємо всіх заходів, щоб навіть п'ятого етапу не було. Не все від нас залежить, але всі заходи щодо зниження вартості ми приймаємо на всіх ланках: і у виробництві, і в передачі, і в структурі, на всіх напрямках», - зазначив Дмитро Вовк.

За його словами, в лютому поточного року, при ухваленні постанови про п'ятиетапний підвищення цін на електроенергію для населення, було дуже важко спрогнозувати на два роки вперед енергобаланс і всі макропоказники, які впливають на рівень цін.

Варто відзначити, що на сьогоднішній день оптова ринкова ціна на електроенергію - на рівні липня поточного року. Фахівці сподіватися, що ця ціна не зміниться і в першому кварталі 2016 року.

У «Харківобленерго» підкреслюють, що оплата за електрику в регіоні проходить на рівні 100%. Пояснюють, люди розуміють, що навіть самий маленький борг може послужити відключенням споживача.

Нагадаємо, що з 1 квітня був знижений перший «поріг» споживання з 150 кВтг до 100 кВтг (для сільської місцевості з 01.03.2017), а другий - з 800 кВт год до 600 кВтг.

Також читайте: