Через кілька років Україна стане продавцем безпілотників

2391
ІТ-галузь може стати локомотивом зростання національної економіки України.


Сьогодні ІТ-індустрія продовжує розвиватися, незважаючи на всі складності і ведення в країні бойових дій.

Про це заявив народний депутат України від фракції «Об'єднання «Самопоміч», заступник голови комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Олексій Скрипник.

«За нашими даними, цього року ІТ-галузь збільшила показники зростання до 10%, - розповів Олексій Скрипник. - Це трохи відрізняється від торішніх результатів. Але є велика ймовірність, що коли закінчиться конфлікт на сході країни, ми будемо розвиватися набагато краще».

Тільки за минулий рік ІТ-індустрія привернула до бюджету 2,5 млрд доларів.

Як зазначив Олексій Скрипник, ІТ-сфера сьогодні є практично єдиною галуззю, яка демонструє зростаючі показники.

Саме тому, за словами народного депутата від фракції «Об'єднання «Самопоміч »Ярослава Маркевича, розвиток ІТ-галузі є одним із пріоритетних.

«Це буде сприяти появі нових робочих місць, валютних надходжень в казну, оскільки багато замовлень виконується на зарубіжний ринок, - упевнений Ярослав Маркевич. - Завдяки зусиллям програмістів через кілька років Україна стане продавцем безпілотників. Програми їх створення почали волонтери, які сьогодні серйозно займаються виробництвом. В результаті Україна стане серйозним гравцем у світі у сфері виробництва безпілотників. Що стосується автоматизації оборонного комплексу, то, виявляється, у нас ще досі креслення танків малюють на ватмані. Айтішники зможуть допомогти в автоматизації оборонки», - зазначив Маркевич.

За словами Олексія Скрипника, зараз дуже важливо створити гармонійну систему, яка, з одного боку, дозволить збільшити доходи в казну, а з іншого - сприятиме подальшому розвитку ІТ-галузі.

Сьогодні три українські міста виборюють звання ІТ-столиці - Харків, Київ та Львів.

На думку директора Харківського комп'ютерно-технологічного коледжу Національного університету «Харківський політехнічний інститут», кандидата технічних наук Едуарда Рубіна, це сприяє підвищенню інтересу до ІТ-сфері. Адже якби в країні була тільки одна ІТ-компанія, то ця галузь не користувалася б популярністю.

«Чим краще розвивається ІТ-індустрія в країні, тим більше шансів має кожна компанія заробити грошей і дати роботу молоді», - зазначив Едуард Рубін.

Олексій Скрипник запевнив, що депутати фракції «Об'єднання« Самопоміч »зроблять все можливе, щоб ІТ-галузь продовжила розвиватися. Однак багато що тут залежить від Міністерства фінансів.

«Ми ведемо діалоги з усіма, в тому числі з главою Мінфіну Наталією Яресько, щодо пошуку правильної формули розумного оподаткування працівників ІТ-сфери, - зазначив Олексій Скрипник. - Будемо сподіватися, що наші переговори увінчаються успіхом».