Лікарні, школи та ЖКГ. На що пустили казну Харкова (СПИСОК)

2587
Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міста на 2016 рік.

За словами директора департаменту бюджету і фінансів міськради Тетяни Таукешевої, переглянути скарбницю довелося через зменшення обсягу субвенцій з держбюджету на виплату допомоги сім'ям з дітьми, надання пільг і житлових субсидій, а також інших передбачених законодавством пільг.
Разом з цим на 600 000 гривень було збільшено обсяг субвенції з держбюджету на виплату соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам.
Також 25,1 млн грн. Виділили з обласного бюджету для лікування харківських діабетиків.
В іншому бюджет Харкова розподілили таким чином.
На підтримку будинків ОСББ, ЖК І ЖБК додатково виділили 4 млн грн. Для цих цілей на 2016 рік в міському бюджеті вже передбачено 7 млн грн, тобто чином, загальний обсяг підтримки кооперативних будинків та будинків ОСББ складе близько 11 млн грн проти 7 млн грн в 2015 році. Нагадаємо, всього в Харкові налічується близько 360 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та понад 500 житлових кооперативів.
На капітальний ремонт лікарень виділено 45 млн грн. Також ці кошти будуть спрямовані на закупівлю медичного обладнання для лікувальних установ Харкова.
На придбання медикаментів, медичного обладнання, оплату молочних сумішей для дітей перших двох років життя з малозабезпечених сімей, а також оплату енергоносіїв та проведення капітальних ремонтів закладів охорони здоров'я додали ще 50,1 млн грн. Всього на розвиток сфери охорони здоров'я міста в 2016 році заплановано 1,192 млрд грн.
На придбання в школи і дитсадки обладнання для харчоблоків, господарського інвентарю, оплату послуг з повірки лічильників і протипожежної обробки дерев'яних конструкцій, а також проведення капітальних ремонтів - 45,1 млн грн.
На реконструкцію саду ім. Шевченко, зоопарку та пам'ятки архітектури національного значення «Університетський ботанічний сад» - 33,5 млн грн.
На програму розвитку ЖКГ додатково виділено 95,3 млн грн. З них 29 млн грн спрямують на поточний ремонт житлових будинків, 20 млн грн - на придбання десяти бункеровозів для негабаритного сміття, 15,3 млн грн - на нову снігоприбиральну техніку, 3,9 млн грн - на будівельну техніку для КП «Харківспецбуд».
На поточний ремонт внутрішньоквартальних доріг і будівництво зупиночних кишень для міського транспорту - 6,3 млн грн.
На реконструкцію Московського проспекту додали ще 28 млн грн, на реконструкцію водопровідних і каналізаційних мереж - підкинули додатково 13,8 млн грн, на утримання зливової каналізації і об'єктів водозниження додали 9,4 млн грн.
На виконання повноважень з реєстрації прав на нерухоме майно, підприємницької діяльності, місця проживання та надання інших адміністративних послуг - 10,2 млн грн.
На стипендії для харків'ян-кандидатів до олімпійської та паралімпійську збірні України виділили 525 000 грн.
На реконструкцію спортивних майданчиків з установкою спортивних гімнастичних комплексів - 13,2 млн грн.
На придбання дитячих ігрових і спортивних майданчиків - 2 млн грн.
На пальне для рятувальних служб направлено 199 000 грн.
На фінансову підтримку міської спілки ветеранів Афганістану - 82,1 тис. Грн.
На зарплату працівникам Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, а також проведення ремонтних робіт в установах соціального захисту населення - 3,1 млн грн.
На зарплату комунальникам - 26 млн грн.

Також читайте: