Білих комірців змінять трактористи і слюсарі

2553
У регіоні не вистачає робочих.


З початку січня 2016 року кількість безробітних в Україні збільшилася в порівнянні з груднем 2015 го на 17,8 тисячі осіб. Про це повідомили в Держстаті.

За даними фахівців, в грудні минулого року кількість безробітних в Україні становила 490,8 тисяч осіб, а вже в січні 2016 року цей показник зріс до 508,6 тисяч.

При цьому допомогу з безробіття одержують лише 414,4 тисячі українців. До слова, середній розмір допомоги з початку року збільшився на 72 гривні - до 1,516 тис. грн.

Всього на Харківщині офіційно зареєстровано 12,4 тисячі осіб. Такі дані наводить Харківський обласний центр зайнятості.

За словами директора установи Володимира Міненко, з них 1,2 тисячі осіб проходять професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації, ще 400 залучені до участі в оплачуваних громадських роботах.

«Сьогодні великий попит мають робочі спеціальності - трактористи, водії, слюсарі, електромонтери, продавці, електрогазозварники, токарі, фрезерувальники. Також в регіоні не вистачає лікарів та інших медичних працівників. Також роботодавці цікавляться інженерами та спеціалістами в сфері торгівлі», - зазначив Володимир Міненко.

Як розповіли «ГХ» в обласному центрі зайнятості, найбільш перспективними напрямками є IТ-технології (WEB-програміст, модератор, тестувальник сайтів, веб-майстер, дизайнер інтерфейсів), медицина (лікарі, фельдшери, медичні сестри), навчально-виховна сфера ( вчителі та вихователі), напрямки, пов'язані з торгівлею і просуванням товару на ринку збуту (менеджери з продажу, торгові представники, логісти, маркетологи), зооветеринарія, а також напрямки, пов'язані з автомобільним сервісом.

А ось юристів і банківських службовців більше, ніж треба. Кількість претендентів в цих сферах значно перевищує кількість вакансій.

Також читайте: