"Антиковідну тисячу" переведуть у готівку. Кому і коли

9269

З сьогоднішнього дня, 24 січня, вакциновані пенсіонери зможуть використати кошти за програмою "Е-Підтримка" на купівлю ліків.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"З 24 січня вакциновані люди старші 60 років зможуть використовувати гроші програми е-Підтримка на купівлю ліків. Купити лікарські препарати можна буде в аптечних закладах та в інтернет-аптеках як за рецептом лікаря, так і без нього", - написав він у Facebook.

Нагадаємо, що 19 січня 2022 року Кабмін розширив дію програми "е-Підтримка" на купівлю ліків для українців 60+.

Проте за "антиковідну тисячу" пенсіонери зможуть придбати лише ті препарати, які внесені до Держреєстру лікарських засобів.

За інформацією заступника міністра економіки Олександра Грибана, заявку на отримання 1 000 грн подали чверть із 3,5 млн щеплених українців у віці 60+.

За кошти програми можна буде придбати виключно медикаменти. Не можна купувати препарати з недоведеною ефективністю, біологічно активні добавки чи якісь медприлади", – наголосив заступник міністра.

Тим пенсіонерам, які не мають смартфонів, програми "Дія" або онлайн-банкінгу, 1 000 грн за вакцинацію почнуть виплачувати приблизно у другому півріччі 2022 року, після того, як буде розроблено механізми офлайн виплат, - пообіцяли в уряді.

Також читайте: