Пірати захопили український інтернет

2143
В Україні виявлено 400 піратських ресурсів.

 

Українським інтернет-користувачам доступні близько 400 піратських ресурсів з можливістю перегляду телеканалів. Про це повідомив представник юридичної фірми «Виндекс» в ході круглого столу з питань захисту авторського права в приміщенні Держслужби інтелектуальної власності.

Експерти відзначають, що більше 40% абонентів інтернет-провайдерів - а це близько 5 млн домогосподарств - мають доступ до піратських телетрансляцій, які надають провайдери. А серед користувачів супутникового телебачення понад 2,5 млн - це абоненти «кардшаринга» (метод, завдяки якому кілька незалежних ресіверів можуть отримати доступ до перегляду платних каналів супутникового або кабельного телебачення, використовуючи одну карту доступу).

На підставі отриманих даних експерти зробили висновок, що подальший розвиток вітчизняного медіаринку за наявності такої кількості піратських ресурсів неможливий. І без захисту прав вітчизняних виробників контенту і правовласників галузь не розвиватиметься.

Експерти висловили впевненість, що для вирішення проблеми піратства необхідно об'єднати зусилля із залученням до цього процесу представників медіа-індустрії та громадськості.

Фото: chip.pl