Ніколи не пізно. В уряді підтримали законопроект про освіту для дорослих

34476

Уряд України підтримав законопроект "Про освіту для дорослих". Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України, посилаючись на голову відомства Сергія Шкарлета.

Зазначається, що законопроект дозволить українцям, які мають страховий стаж не менше 7 років, отримувати за рахунок пільгових довгострокових кредитів професійну вищу освіту та відповідний ступінь за іншою спеціальністю.

У законопроекті також враховано рекомендації Європейського Союзу з питань розвитку освіти упродовж життя та освіти дорослих, а також вітчизняний досвід.

"Прийняття цього закону – перший крок до формування якісної системи освіти для дорослих, створення умов для ефективної співпраці та реалізації права осіб на безперервне навчання", – написав Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

Згідно із законопроектом, освіта дорослих передбачає очну, дистанційну, дуальну, змішану, індивідуальну форми навчання. Зокрема це можуть бути курси, семінари, тренінги, практикуми, майстер-класи, консультації.

Нагадаємо, 11 лютого 2022 року на базі Харківського гуманітарного університету "Народна українська академія" відбулася ХХ ювілейна Міжнародна науково-практична конференція, присвячена розвитку освіти дорослих.

Також читайте: