Яценюк приїде на розбірки в Харків

3644
Харківщина опинилася в числі «провалили» видачу субсидій.

Шість областей України виявилися в числі аутсайдерів з видачі субсидій. Як повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко, серед них опинилася і Харківська область.

«Що стосується конкретики, є ряд областей, в яких робота по субсидіях виконана наполовину. Це Одеська область - 43%, Харківська область - 48%, Чернівці - 53%, Закарпаття - 54%, Луганськ - 35%, також є проблеми і в Донецькій області», - підкреслив міністр.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що за такі провали губернатори областей відповідають головою.

«Персональна відповідальність голів ОДА. Це говорить про те, що місцева влада не виконує свою функцію», - зазначив Яценюк.

Щоб з'ясувати причини, чому не виконується робота з надання субсидій в необхідному обсязі, до Харкова найближчим часом приїде Арсеній Яценюк. Він проведе робочу нараду з главами східних і південних областей України.

Чиновники на місцях повинні дати пояснення, чому виділені на субсидії державою кошти не доходять до населення.

«Коли справа стосується отримання грошей чиновниками, то вони дуже добре обізнані і діють оперативно. Коли ж гроші повинні отримати прості громадяни, то держслужбовці часто виглядають неповороткими», - висловив думку політолог Олександр Палій.

На думку політолога, плани прем'єр-міністра провести робоче засідання також пов'язані з падінням рейтингу самого Арсенія Яценюка в деяких регіонах країни.

«Я думаю, що політики вже почали грати на вибори, це теж треба враховувати», - підкреслив Олександр Палій.

Також читайте: