У Харківській області створять місцеву організацію і мережа громадських приймалень Українського об'єднання патріотів - УКРОП

3258
Про це 21 липня в ході зустрічі з харків'янами розповів народний депутат України, член Політради УКРОПу Віталій Купрій.


За його словами, партія УКРОП зараз працює над створенням місцевих організацій.

Віталій Купрій зазначив, що до створення партії патріотів підштовхнула необхідність зміни системи влади в країні - адже за останні півтора року змінилися тільки особи вищих керівників. Система залишилася колишньою, завдяки чому влада продовжує сьогодні діяти так само, як і в часи Януковича - намагаючись маніпулювати громадською думкою, законністю і парламентом.

«Ми стали помічати, що відбувається підміна текстів законопроектів: на нараді фракції голосуємо за одне, а на засіданні ВР бачимо вже інший текст. Дають підписувати те, що попросив президент України Петро Порошенко. З нас зробили бездумних, маріонеткових кнопкодавів. Я, наприклад, не став голосувати - в якості протесту - за закон про бюджет, так як вважаю, що людей обклали абсурдними податками, навіть не спробувавши наповнити бюджет за рахунок боротьби з корупцією», - зазначив Купрій.

Член політради кропу вважає, що зміни до Конституції, запропоновані президентом, несуть небезпеку переформатування територіального устрою України, обмежують права людей і повноваження місцевої влади.

«Обурюють, приміром, норми, що надають президенту право розпускати місцеві ради, які порушують Конституцію, а префектам - зупиняти рішення місцевих рад без рішення суду. Це дає найширші можливості для корупційних дій. Те, чого не зробили ні Янукович, ні Кучма, тепер роблять нинішні влади», - заявив Купрій.

Що стосується майбутнього устрою місцевих організацій, то Купрій повідомив, що нікого з Києва в якості їх керівників та членів нав'язувати не будуть. Координатором створення регіональної організації партії УКРОП в Харківській області призначений Віталій Мірошников.

«Ми сподіваємося на патріотів на місцях, не будемо нікого нав'язувати з Києва. Шукаємо тих, хто може самоорганізуватися, адже у нашої партії немає вождів. Ми вважаємо, що «вождімз», та й інститут президентства в цілому себе зжив. Потрібно переходити до обмеження влади президента, як це відбувається в європейських демократичних країнах. Як приклад можна взяти Німеччину. І не треба боятися змінювати владу. І давайте зробимо народним депутатам каденцію на рік, щоб вони боялися байдикувати. А то зараз виходить так, що потрапила людина в парламент, і виборці його не бачать всі п'ять років», - вважає Купрій.

Політик запевнив, що за підтримки суспільства, спираючись на середній клас і правоцентристську ідеологію, УКРОП зможе зайти до місцевих рад: «У нас вже є потужна підтримка на місцевому рівні в деяких областях. Якщо говорити про Схід України - то це Дніпропетровська і Запорізька області».

Ще одне завдання - об'єднати у Верховній Раді близько 30 депутатів у міжфракційну групу УКРОП. «Положення в парламенті нестійке, і маючи навіть невелику згуртовану групу, ми зможемо ставити питання відставки прем'єра, генерального прокурора та прийняття механізму імпічменту президента», - вважає Купрій.

УКРОП намір «урівноважити владу», але для цього об'єднанню необхідна підтримка суспільства.

«Ми хочемо, щоб наша партія була чистою. Ми не будемо брати в неї перефарбованих функціонерів з Партії регіонів і КПУ», - заявив член політради кропу.

У свою чергу Віталій Мірошников зазначив, що в області буде створено мережу громадських приймалень. Це допоможе людям вирішувати їхні проблеми. Крім того, вже зараз, хоча йде тільки підготовча робота до проведення установчої конференції регіональної організації, є плани представити кандидатів у заходи в деяких містах - в обласному центрі і на рівні районів.

Присутні на зустрічі харків'яни задавали питання, що стосуються майбутнього устрою партії, процедури вступу до неї, а також розповіли про свої насущні проблеми. Зокрема, порушувалося питання про те, що в місті масово відключають радіоточки проводового радіо - нібито через небажання приватних структур виконувати свої обов'язки по ремонту радіомереж. Купрій пообіцяв, що як народний депутат розбереться в цьому питанні.

Також читайте: