Партія УКРОП показала гідний результат

2897
Місцеві вибори забезпечили кропу квиток у вищу політичну лігу.


Партія УКРОП, що є однією з наймолодших сил в українському політикумі, показала на місцевих виборах 25 жовтня більше ніж гідний результат, що забезпечив «Українському об'єднанню патріотів - УКРОП» квиток у вищу лігу української політики, заявив глава секретаріату партії Денис Борисенко.

«Ці вибори забезпечили нашої партії квиток у вищу політичну лігу. Ми стали четвертою партією в країні за результатами голосування за кандидатів у депутати обласних рад та міськраду Києва, обійшовши таких важковаговиків як «Самопоміч», «Радикальна партія», «Свобода». Фактично ми подолали прохідний бар'єр, необхідний для проходження в парламент, і стали парламентською партією», - сказав він.

За словами Борисенко, кріп вдалося «зшити» держава: партію рівномірно підтримали по всій країні. «Своїми гаслами, своїми ідеями ми об'єднуємо, а не роз'єднуємо України, на відміну від інших партій» - підкреслив він.

Також Борисенко заявив, що УКРОП провів до місцевих рад усіх рівнів - від обласного до районного - 1740 депутатів. Про це свідчать дані підрахунку голосів, проведеного партією.

Зокрема, в Харківській області у депутати місцевих рад пройшли 30 осіб. З них 15 увійшли до районних рад, 4 - у міські ради обласного значення (Люботин і Лозова), 11 - в міські ради районного значення.

«Ми бачимо перспективу подальшого розвитку кропу в Харківській області і мають намір докласти всіх зусиль, щоб виправдати довіру громадян, які підтримали нашу політичну силу», - повідомив голова обласної організації «Українського об'єднання патріотів - УКРОП» Віталій Мірошников.

За його словами, найбільш гідні результати по округах показали молоді активісти, учасники бойових дій в АТО і волонтери, які вперше пішли на вибори.

«Харків і область дали нам 2,29% довіри, і ми вдячні харків'янам за готовність підтримувати нові політичні сили. Для нас дуже важливим результатом стали ті голоси, які харків'яни та мешканці області віддавали за молодь - це підтверджує готовність виборців до якісних змін і більш ніж наочно демонструє заявку на значне оновлення влади. Якщо перед виборами експерти говорили про необхідність вливання в українську політику свіжої крові, то самі вибори підтвердили цю потребу своїми результатами», - зазначив Мірошников.

Серед тих, хто став депутатами від кропу, - майданівці, новачки, які роблять перші кроки в політиці. «Вперше за 24 роки незалежності нам вдалося запустити так звані соціальні ліфти для людей, які хочуть змінити країну на краще, але досі не мали такої можливості» - підкреслив Денис Борисенко.

За його словами, 140 депутатів від кропу представлені в 18 обласних радах. Крім того, УКРОП провів 659 своїх представників у 197 міських рад та 773 депутатів у 233 районних ради. Шестеро з 77 кандидатів на посади мерів виграли вибори в першому турі. Ще п'ятеро - пройшли у другий тур.

«Наші представники будуть впливати на місцеву політику практично по всій країні», - констатував політик.

Денис Борисенко також підкреслив, що УКРОП ні за яких обставин не буде співпрацювати в місцевих радах з «Опозиційним блоком». Що стосується центру і заходу України, то тут УКРОП НЕ взаємодіятиме з «Блоком Петра Порошенка».

Також читайте: