Розкол у Раді: чи є вихід з парламентської кризи

3133
Депутати мають намір влаштувати «перезавантаження» уряду.


Минулого тижня фракція «Об'єднання« Сампопоміч »провела засідання, на якому було прийнято рішення залишитися в коаліції. Однак насправді коаліція поступово зникає.

«Наша пропозиція - спробувати її створити заново, робити те, заради чого ми об'єднувалися і створювали спільний уряд», - повідомив під час свого візиту до Харкова заступник голови фракції «Об'єднання« Сампопоміч », голова Комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

Члени фракції запропонували п'ять кроків, які дозволять парламенту і уряду працювати ефективно.

«Перший крок - заборонити приймати рішення разом з колишніми членами Партії регіонів. Другий крок - замінити чиновників, які давно займають свої посади. Третім кроком повинна стати судова реформа: необхідно замінити всіх суддів. Ще одним кроком має стати відставка Генерального штабу. Найважливішим кроком повинна стати чесність і прозорість тарифів на послуги ЖКГ », - розповів Єгор Соболєв.

Депутати фракції «Самопоміч» запевнили, що будуть щодня стежити за виконанням даних рішень.

«Якщо ці рішення не будуть схвалені, коаліція припинить своє існування», - підкреслив Єгор Соболєв.

На думку народного депутата, керівника Харківського обласного виборчого штабу партії Романа Семенухи, між учасниками коаліції повинні бути партнерські відносини.

Як зазначив депутат, зараз слід повернутися до виконання початкового плану реформ, який був прийнятий, коли створювалася коаліція.

«Потрібно повернутися до ідеї парламентсько-президентської республіки і втілювати її в життя. При цьому необхідно пам'ятати, що в країні з 1991 року незмінними залишилися всі державні інститути. І ми повинні змусити владу провести реформи, практично потрібно перестворити всю державну владу», - упевнений нардеп.

На думку народного депутата Ярослава Маркевича, всі спірні питання потрібно вирішувати пошуком компромісу.

«Коли всередині коаліції немає згоди з того чи іншого питання, і голоси добирають в опозиції, це говорить про те, що у влади немає бажання йти на компроміси. При цьому втрачається сенс роботи депутатів. Якщо є суперечності, то влада повинна доопрацювати законопроект, знайти рішення проблеми, і лише потім виносити проект на публічне обговорення», - підкреслив Маркевич.

Також читайте: