Прем'єр приїхав дати прочухана губернатору

4076
До Харкова приїхав з робочим візитом глава уряду Арсеній Яценюк.


Прем'єр проведе нараду за участю членів Кабміну і голів обласних адміністрацій східних і південних регіонів України.

Також Арсеній Яценюк відвідає Харківський національний університет внутрішніх справ, де проходять курси професійної підготовки працівники нової патрульної служби, а також місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, де стартує пілотний проект з надання допомоги тимчасово переміщеним особам.

Раніше прем'єр заявляв, що збирається до Харкова, оскільки має намір влаштувати прочуханку главам обласних державних адміністрацій сходу і півдня України за низький показник оформлення субсидій в цих регіонах.

Зокрема, рівень оформлення субсидій на Харківщині склав всього 48%. Стрімко скорочується і обсяг виробництва промислової продукції. Тільки з початку року цей показник знизився на 17,6%. Особливо катастрофічною склалася ситуація з виплатою зарплати. З початку року борги по зарплаті в регіоні збільшилися на 47,1 млн.грн.

За даними Державної служби статистики, Харківська область знаходиться на третьому місці по невиплаті зарплати (після Луганської та Донецької областей, де економіка практично не працює). Станом на 1 липня працівникам регіону заборгували 162300000. Грн.

«Вже прийшов час прочухана давати, - повідомив прем'єр.

Тим часом Президент України Петро Порошенко оцінив роботу голови Харківської облдержадміністрації Ігоря РАЙНІН, який, на думку глави держави, «дуже ефективно працює в Харкові».

Також читайте: