Як голосували харків'яни за відставку Яценюка

4282
«ГХ» поцікавився результатами.

Харківські нардепи проігнорували засідання Верховної ради, на якому вирішувалася доля Арсенія Яценюка і його уряду. З 22 депутатів, які йшли до Верховної Ради від Харкова, в сесійній залі були присутні всього сім. Шестеро віддали свої голова «за» відставку прем'єр-міністра, Віталій Хомутинник вирішив утриматися і не зовсім не голосувати.
Коли з'ясувалося, що затія з вигнанням Яценюка виявилася марною і все залишилося як і раніше, харків'яни висловили свою точку зору на те, що відбувається.
«Сьогодні у Верховній Раді відбувся заздалегідь продуманий фарс. Насправді це справжній олігархічний інституційний переворот. І початок дуже глибокої кризи. Є коаліція, але вона не впливає на уряд. Є парламент, але він не впливає на уряд. Тому і Уряд і парламент керуються ззовні. Всі друзі Банковій не голосували. Уряд повинен піти у відставку. Ця вимога українського народу! »- Написав на своїй сторінці Роман Семенуха (Самопоміч).
«Проголосував за резолюцію недовіри, тому, що по-іншому просто не зміг би вранці дивитися на себе в дзеркало. На жаль, це не допомогло. В уряду Яценюка знову має півроку для повального злодійства, розтягування країни і її повну деіндустріалізацію. Розумію, що якби відставка відбулася, все одно була б купа проблем. Країну треба виводити з-під зовнішнього управління, переобирати парламент, щоб відображав інтереси людей, змінювати Конституцію і перебудовувати вертикаль влади, яка знаходиться в руках президента. Але в такому форматі, як зараз, країна жити не може. Моє рішення було виваженим, і шкода, що парламент показав небажання вирвати саме на сьогодні велике зло і корінь всіх бід в Україні », - написав у Фейсбуці Євген Мураєв (Опозиційний блок)
«Голосів за відставку Уряду не знайшлося. Фракція Народного фронту, як ми і обіцяли, не дала жодного голосу. Кому-то хотілося, щоб у нас був розкол, але його немає. Продовжуємо працювати », - прокоментував Олександр Кірш (Народний фронт).

Поіменний розклад:
Самопоміч: Роман Семенуха - за і Ярослав Маркевич - за
Народний фронт: Антон Геращенко, Ірина Єфремова, Олександр Кірш - були відсутні
БПП: Сергій Тригубенко і Михайло Кобцев - за
Радикальна партія: Олена Кошелєва - була відсутня
Воля народу: Анатолій Гіршфельд - за
«Відродження»: Володимир Кацуба - був відсутній, Олександр Біловол - був відсутній, Віктор Остапчук - був відсутній, Валерій Писаренко - був відсутній, Дмитро Святаш - був відсутній, Віталій Хомутинник - не голосував.
«Опозиційний блок»: Євген Мураєв - за, Михайло Добкін, Дмитро Шенцев, Дмитро Добкін - були відсутні.
Позафракційні: Олександр Фельдман, Анатолій Денисенко, Володимир Мисик - були відсутні.

Також читайте: