Онегірі і моті не вистачило для всіх голодних харків'ян

1155
У місті вперше відбувся фестиваль вуличної їжі «Лук».

На подвір'ї літературного музею 20 червня для харків'ян влаштували свято живота. Більше десятка харківських рестораторів та кухарів-любителів виставили на продаж креативні страви власного приготування. Частково готову продукцію принесли з собою, деякі смажили-парили прямо на очах у зголоднілої публіки.

Серед страв - м'ясо та овочі гриль, копчені лящі, бургери і сендвічі, десерти та напої. Була представлена і іноземна кухня - звичні українському гурману в'єтнамські фреш-роли і незвичайні японські страви - онегірі і моті. Тут же можна було купити зерна кави, масло обліпихи і арахісу, а також еко-снеки з натуральних фруктів, ягід і насіння ручної роботи.

Організатори зізналися: незважаючи на те, що за вхід просили 20 гривень, та й їжа не була безкоштовною, на всіх охочих смакоти не вистачило.

«Людей виявилося так багато, що їжа закінчилася раніше, ніж розраховували. Деякі учасники фестивалю бігали докуповувати продукти, хліб, варили рис, робили фарш, але й цього виявилося недостатньо, до вечора їжа закінчилася. Сподіваємося, що на перший раз нам пробачать вечірній відсутність їжі, наступного разу все будуть готові на 300%», - обіцяють організатори.

За їх словами, проводити такі заходи з метою популяризації гастрономічної культури серед харків'ян планується два рази на рік. Правда, наступного разу підшукають більш просторий майданчик. Можливо, другий фестиваль відбудеться на території ТЦ «Барабашово».

Нагадаємо, не так давно команда студентів і викладачів Харківського торговельно-економічного коледжу виграла шість золотих медалей на першому всеукраїнському кулінарному фестивалі у Львові. У середині липня вони вперше в історії України поїдуть представляти нашу країну на міжнародних гастрономічних змаганнях в Шрі-Ланці.

Також читайте: