Моторошну трасу Харківщини позбавлять статусу

4768
На ремонт траси «Р-07» виділять гроші.

Дорогу державного значення обіцяють відремонтувати. На позачерговій сесії Харківської обласної ради прийняли рішення направити на ремонт автомобільної дороги «Чугуїв-Мілове» направити кошти з державного та місцевих бюджетів у загальній сумі 614,6 мільйонів гривень.

За даними фахівців, на сьогоднішній день відремонтувати необхідно 100% протяжності дороги, яка проходить через Харківську область.

«У тому числі, з доведенням до параметрів відповідної категорії 7,7 км, відновленням транспортно-експлуатаційних показників - 94,8 км дороги і п'яти штучних споруд», - зазначили фахівці.

До настання холодів влада обіцяла дещо виправити ситуацію. Зокрема, привести в порядок зруйновані 10-12 км траси Чугуїв-Куп'янськ-Мілове (від села Леб'яже до кордону з Шевченківським районом). Зараз траса перекрита у зв'язку з ремонтом до 15 листопада. Чи встигнуть дорожники виконати обіцянку, залежатиме від фінансування. Якщо все ж її відремонтують, то дорога позбудеться свого статусу самої поганої дороги регіону.

Нагадаємо, що траса «Р-07» увійшла в «десятку» найгірших доріг України. Дорогу «Чугуїв - Мілове» востаннє капітально ремонтували 61 рік тому. За останні рік-півтора, коли в напрямку Луганська стали активно їздити не тільки машини, а й військова техніка, траса виявилася повністю зруйнованою.

Сама траса починається в Чугуєві, проходить через Шевченкове, Куп'янськ, Сватове, Старобільськ, Біловодськ, закінчується в селищі Мілове Луганської області й далі триває на території Росії. Загальна протяжність 289,7 км, з яких 264,4 км покрито ямами.

Також читайте: