Обсяги виробництва продовжили падіння

2430
Промислові підприємства Харківщини випускають все менше продукції.

У першому півріччі 2015 року обсяг виробництва промислової продукції в Харківській області скоротився на 17,6%. Про це повідомили «ГХ» у Головному управлінні статистики в Харківській області.

Зокрема, обсяг продукції у добувній промисловості та розробці кар'єрів скоротився на 0,2%, у переробній промисловості - на 17,6%, постачання електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря - на 31,9%.

На 31,8% більше випущено продукції у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, на 8,1% - у виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів.

У машинобудуванні, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, індекс промислової продукції склав 71,4%, у виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції - 76,6%, виробництві виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності - 78,4%, в металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів (крім машин і обладнання) - 80,8%, у виробництві коксу і продуктів нафтопереробки - 87,4%, у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів - 87,7%, у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів - 94,3%.

Як відзначають експерти, падіння обсягів виробництва пов'язано з тим, що половина українських промислових підприємств знаходиться в стані банкрутства. На Харківщині з 25 виробничих підприємств важкої промисловості чимало в стадії банкрутства або ліквідації.

Зокрема, простоює ДП «Харківський електромеханічний завод», ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка». У стані ліквідації - ДП «Харківський радіозавод "Протон"» та ДП «Харківський завод електроапаратури». Завод радіореле і ДНВП «Комунар» поки тримаються на плаву за рахунок старих замовлень.

Всього по Україні індекс промислової продукції в першому півріччі 2015 року у порівнянні з аналогічним періодом 2014-го склав 79,5%.

Також читайте: