Нововведення додасть головного болю харків'янам

4830
«ГХ» - про нову реєстрацію бізнесу і нерухомості.


Уряд розробляє новий проект, який дозволить надавати послуги з реєстрації бізнесу і нерухомості через відділення Державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта».

«У нас є ініціатива з міністром інфраструктури по підключенню до системи надання адміністративних сервісів «Укрпошти», яка може через свої місцеві відділення надавати послуги з реєстрації бізнесу, нерухомості», - повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

Експерти ж дане нововведення сприйняли з певним песимізмом. За їх словами, люди до цього не готові.

«Так, це дуже зручно для людей, які живуть в селах або віддалених містах. Не потрібно буде нікуди їхати, тільки потрібно документи відправити поштою. Однак, люди просто не готові до такого нововведення на ментальному рівні. Ви тільки уявіть, про що людина починає думати, коли йому потрібно відправити оригінали документів поштою: "вони загубляться, не дійдуть, а як же я без документів?!". Тому у нас це нововведення буде погано реалізовано», - пояснив «ГХ» юрист Роман Чумак.

Як розповідає експерт, величезну паніку у населення викликали зміни в процедурі реєстрації нерухомості.

«Дуже багато часу йде на те, щоб пояснити людям, що документ, роздрукований з держреєстру, дійсний. Люди цьому не вірять. Їм потрібен підпис на документі і печатка», - говорить юрист.

Також читайте: