Мораторій подовжили, але перевірки тривають

4055
Харківські підприємці скаржаться: незважаючи на заборону, перевіряючі інстанції шукають лазівки, як натиснути на бізнес.

 

Кабмін продовжив мораторій на перевірки бізнесу ще на півроку. Згідно з рішенням перевіряти діяльність підприємців не має права жоден контролюючий орган, крім податківців. Нагадаємо, мораторій почав діяти в другому півріччі 2014 року, а в січні був продовжений на перше півріччя 2015 року.

«Введено заборону на проведення перевірок для суб'єктів малого та середнього бізнесу. На наступні півроку також всі суб'єкти підприємницької діяльності в Україні звільнені від будь-яких перевірок, крім тих, які здійснюють фіскальна служба і фінансова інспекція», - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

У профспілці підприємців Харкова кажуть: сказати, що мораторій таки дотримується, можна з великою натяжкою.

«Служби знаходять лазівки, щоб не дотримуватися заборони. І якщо на санстанцію і різні інспекції нарікань немає, то на міліцію підприємці скаржаться, - розповів «ГХ» голова профспілки підприємців Харкова Олександр Шармар. - Правоохоронці безсоромно можуть перевірити торговців на ринках, власників кіосків, хоча міліція теж знаходиться в "забороненому" списку перевіряючих. Але вони просто займаються поборами».

За словами правоохоронців, виходити на перевірки вони мають право за скаргами громадян. І якщо надходять такі сигнали - вони зобов'язані відреагувати.

Також читайте: